+30 2410 538 700

info@laser.gr

English
Mid-Laser PRO

Mid-Laser PRO

Η Σουηδική εταιρία Irradia Σάς παρουσιάζει την ισχυρότερη, σε compact διαστάσεις, ψηφιακής τεχνολογίας μονάδα laser με δυνατότητα σύνδεσης πολλών και διαφορετικών σε μήκος κύματος κεφαλών laser για να επιτύχετε ένα άμεσα αναλγητικό & θεραπευτικό αποτέλεσμα στον τομέα αποκατάστασης των ασθενών σας.

Κατασκευαστής: Η συσκευή Mid Laser Pro είναι το τελειότερο compact μοντέλο, της Σουηδικής κατασκευαστικής εταιρίας ιατρικών συστημάτων laser Irradia, η οποία από το έτος 1986 παράγει μαζικά σε πολύ μικρές διαστάσεις, ισχυρά ιατρικά συστήματα laser για θεραπευτική χρήση.

Ονομασία: Το νέο laser ονομάζεται MID Laser Professional. M.I.D. Laser σημαίνει Medical Intelligent Diode Laser.

Σύντομη περιγραφή: Η βασική μονάδα αποτελείται από το "κιβώτιο" στο οποίο είναι τοποθετημένα διάφορα ηλεκτρονικά τμήματα του laser.

Περιλαμβάνει: Ψηφιακό χειριστήριο, στοιχεία κεφαλής, χρονόμετρο, μετρητή τελικού αποτελέσματος, και λοιπά άλλα όργανα. Κατασκευάζεται ως μονάδα επιτραπέζια και ως φορητή για εξωτερικές - κατ'οίκον επισκέψεις - με διαστάσεις πλ. 300 mm x μηκ. 200 mm x υψ. 80 mm & βάρος 2,5 Kg. Κατανάλωση ισχύος σε κατάσταση λειτουργίας 10-40 W.

Mid-Laser PRO

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αναλυτική περιγραφή

Μονάδα υπερσύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας συνοδευόμενη από διοδικές κεφαλές laser ισχύος 20-900 mW, κατηγορίας 3b & 4, σε συνεχή, παλμική ή υπερπαλμική εκπομπή συχνοτήτων από 25-5.000 Hz/sec. Μοναδικό σύστημα - πατέντα το οποίο κρατά την απόδοση ισχύος του παλμικού στοιχείου (GaAs), σταθερή ανεξαρτήτου συχνότητας.

Η ψηφιακής τεχνολογίας βασική μονάδα επιδέχεται συνδέσεις τουλάχιστον μέχρι 8 διαφορετικούς τύπους ειδικά μελετημένες κεφαλές laser οι οποίες εκπέμπουν σε διαφορετικά μήκη κύματος από το οπτικό φάσμα, το μπλε 430 nm, το πράσινο 532 nm, το κόκκινο 635 ή 650 nm, έως το υπέρυθρο στα 780, 808, 830, 904, 980 ή 1.064 nm, με σκοπό την επιλογή της καταλληλότερης κεφαλής laser για το αντίστοιχο πρόβλημα.

Η οθόνη υγρών κρυστάλλων δείχνει μεταξύ άλλων ποιος ή ποιοι τύποι κεφαλών laser είναι συνδεδεμένοι στην συσκευή και ποια είναι η ισχύς εξόδου των. 

Όταν αυτό επιτευχθεί και ο ιστός απορροφήσει την επιθυμητή ενέργεια που προγραμματίσαμε τότε ακούγεται ένα προειδοποιητικό ηχητικό σήμα για να αλλάξουμε την θέση τής κεφαλής στην επόμενη προς θεραπεία περιοχή. 

Στην οθόνη υγρών κρυστάλλων φαίνεται επίσης και καταμετράται συνεχώς τόσο η δοσολογία που δόθηκε όσο και ο συνολικός χρόνος μιας θεραπείας. 

Στο τέλος μιας θεραπείας έχουμε την δυνατότητα καταγραφής όλων εκείνων των στοιχείων που εμφανίζονται εκεί. 

Υπάρχει επίσης ενσωματωμένο σύστημα μέτρησης της ισχύος τελικού αποτελέσματος κάθε κεφαλής ανά πάσα στιγμή. 
Διαθέτει επιλογέα γρήγορης ρύθμισης θεραπευτικής δοσολογίας ενέργειας J (joule).

Προδιαγραφές

Υπόβαθρο Σουηδικής Τεχνολογίας κατασκευασμένη από ειδικούς ερευνητές φυσικών επιστημών με προϋπηρεσία πολλών ετών στην οπτική - υπέρυθρη ακτινοβολία. Φέρει σήμα πιστότητας του Σουηδικού Ινστιτούτου Ελέγχου "S". Ολόκληρη η μονάδα είναι επίσης εγκεκριμένη από το Ελληνικό Υπουργείο Βιομηχανίας Ενέργειας & Τεχνολογίας. Φέρει σήμα πιστότητας σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασική Μονάδα

Η μακρόχρονη (πάνω από 35 έτη) εμπειρία της κατασκευαστικής εταιρίας Irradia στον τομέα των θεραπευτικών laser σας παρουσιάζει ότι πιο μοντέρνο τεχνολογικά είναι δυνατό. Η νέα αυτή συσκευή αποτελείται από την κύρια - βασική μονάδα στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε διαφορετικού μήκους κύματος και ισχύος κεφαλές laser, εκτελώντας έτσι θεραπεία σε διαφορετικά προβλήματα ασθενών. Έτσι προκειμένου να επουλώσουμε ένα άτονο διαβητικό έλκος, ή να κάνουμε μια θεραπεία πόνου στον αυχένα, στην οσφύ ή στο γόνατο ενός ασθενούς δεν έχουμε παρά απλά να "προσαρμόσουμε" στη συσκευή την αντίστοιχη κεφαλή lasar.

Η βασική μονάδα υπάρχει σε 4 διαφορετικές αποχρώσεις. Ο μικρός όγκος της συσκευής την καθιστά εύκολη στη μεταφορά από τον ένα χώρο στον άλλο αλλά και εκτός γραφείου όπως π.χ. σε μια κατ'οίκον επίσκεψη στον ασθενή. Εύκολα και απλά μπορείς να τοποθετήσεις την επιτραπέζια βασική σου μονάδα σε έναν απλό χαρτοφύλακα ή μια όμορφη δερμάτινη τσάντα μετατρέποντάς την σε ένα κινητό ισχυρό και γρήγορο θεραπευτικό εργαλείο στις κατ'οίκον επισκέψεις σου.

Μονάδα με δυνατότητες επέκτασης άνω των 8 διαφορετικών κεφαλών laser

Η εξέλιξη προχωρεί συνεχώς προς τα εμπρός. Είναι ουσιώδες, κανείς να μην βρεθεί ξαφνικά με μια μή μοντέρνα συσκευή η οποία παράλληλα δεν θα υποστηρίζει νέες τεχνολογίες κεφαλών laser. Η συσκευή MID Laser PRO μπορεί να προσαρμοσθεί με τις διάφορες νέες κεφαλές laser που μελλοντικά θα εφευρεθούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτήται να αγοράσουμε μια νέα συσκευή προκειμένου να λειτουργήσει η νέας τεχνολογίας κεφαλή laser που κατασκευάσθηκε σήμερα και μας χρειάζεται για επί πλέον θεραπείες των ασθενών μας. Το υπό συζήτηση θέμα αφορά επίσης τον πελάτη μιας MID Laser PRO συσκευής ο οποίος σήμερα πιθανότατα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει όλες ή εκείνες τις κεφαλές που του χρειάζονται. Αποκτώντας μελλοντικά κανείς οικονομική άνεση απλά προβαίνει και στην αγορά της κεφαλής που του χρειάζεται χωρίς την ανάγκη αγοράς μιας νέας συσκευής.

Οι νέες κεφαλές laser που μπορούμε σήμερα, εύκολα και απλά να συνδέσουμε στην παρούσα συσκευή MID Laser PRO ανέρχονται σε πολλές και διάφορες με επίσης διαφορετική ισχύ εκπέμποντας τόσο στο παλμικό όσο και στο συνεχές σύστημα. Η ισχύς μιας κεφαλής - ισχύς εξόδου - παίζει σπουδαίο ρόλο στον χρόνο μιας θεραπείας σε κάποια πάθηση. Στην νέα αυτή συσκευή έχει κανείς την δυνατότητα να συνδέσει πολύ ισχυρές κεφαλές με φυσικό αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου θεραπείας.

Ενσωματωμένος μετρητής που δείχνει την ισχύ εξόδου κάθε κεφαλής laser

Μια βασική ιδιαιτερότητα σε μια συσκευή laser θα πρέπει να είναι η διακράτηση τής αναφερόμενης, κατά την αγορά, ισχύος εξόδου της εκάστοτε κεφαλής laser. Αν αυτή η εξερχόμενη ισχύς αλλάξει, το αποτέλεσμα σε μια θεραπεία επίσης αλλάζει διότι η δοσολογία που κανείς διοχετεύει στο υπό θεραπεία σημείο είναι λάθος. Η νέα συσκευή laser έχει ενσωματωμένο μετρητή ο οποίος καταμετρά αυτόματα την ισχύ τής κάθε κεφαλής κατά τον χρόνο τής εκπομπής της.

Όλες οι κεφαλές laser εκπέμπουν τόσο στο παλμικό όσο και στο συνεχές σύστημα μεταξύ 25 και 5000 Hz/sec. Μερικά όμως laser όπως το GaAs 904 nm εκπέμπουν μόνο στο παλμικό σύστημα. Επιλέγει λοιπόν κανείς τον τρόπο που η εκάστοτε κεφαλή θα εκπέμψει το φως της - παλμικά ή συνεχόμενα. Στην περίπτωση που κανείς επιλέξει παλμική εκπομπή θα πρέπει να υπολογίσει τον αριθμό των παλμών ανά δευτερόλεπτο (Hz/sec).

Είναι πλέον γνωστό ότι, οι διάφορες συχνότητες (κατά την εκπομπή μιας κεφαλής laser στον οργανισμό), προκαλούν και ανάλογη βιολογική δράση. Γνωρίζουμε π.χ. ότι στις χαμηλές συχνότητες (25-300 Hz) τα αποτελέσματα είναι εμφανή στη μείωση του πόνου (εξαιτίας παραγωγής ενδορφινών), στις μεσαίες συχνότητες (300-2000 Hz) έχουμε αισθητή βιολογική δράση και μεγάλη κυκλοφορία αίματος στον οργανισμό και στις υψηλές συχνότητες 2000-5000 Hz έχουμε σύνθεση και ανασυγκρότηση του ανοσοποιητικού συστήματος π.χ. αλβουλίνες και ανοσοσφαιρίνες.

Επιλογή γρήγορης ρύθμισης επιθυμητής θεραπευτικής δοσολογίας ενέργειας J (joule)

Κατά την θεραπεία μιας πάθησης το πρόβλημα μπορεί να είναι επιφανειακό όπως μια επικονδυλίτιδα ή να βρίσκεται βαθύτερα π.χ. στη ρίζα μιας ανερχόμενης δισκοκήλης. Αν το πρόβλημα βρίσκεται επιφανειακά τότε απαιτείται πολύ μικρή δοσολογία και σαφώς λίγο χρόνο θεραπείας εν αντιθέσει με μια θεραπεία σε ένα πιο βαθύ πρόβλημα.

Στη νέα αυτή ψηφιακή συσκευή μπορείς να επιλέξεις την ποσότητα ενέργειας σε joule μέσω μιας κλίμακας μεταξύ 1 - 4 joule. Ο προγραμματισμός της συσκευής είναι τέτοιος που όταν (σύμφωνα με την κλίμακα που εσύ επέλεξες) η δοσολογία περάσει στην υπό θεραπεία περιοχή τότε ακούγεται ένας προειδοποιητικός ήχος πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστός δοσολογίθηκε ανάλογα και ότι θα πρέπει να μετακινήσεις την κεφαλή στη διπλανή προς θεραπεία περιοχή. Αν παραβάλεις την συχνότητα του προειδοποιητικού σήματος με τις διάφορες κλίμακες τότε μπορείς να αντιληφθείς ότι ο ήχος αυτός ακούγεται συχνότερα στην πρώτη από ψηλά κλίμακα εν αντιθέσει με την τελευταία.

Απλότητα στην καταγραφή - όλα τα στοιχεία βρίσκονται στην οθόνη

Επί της ψηφιακής οθόνης αναφέρεται συνεχώς τόσο ο χρόνος όσο και η δοσολογία της θεραπείας. Η δοσολογία είναι ο βασικότερος παράγοντας (παράμετρος) σε οποιαδήποτε θεραπεία με laser. Με την λέξη «δοσολογία» εννοούμε την ποσότητα ενέργειας φωτός του laser που «λούζει» την υπό θεραπεία περιοχή ανά τετραγωνικό εκατοστό (cm2).

Η ποσότητα ενέργειας φωτός του laser μετράται σε Joule (J) και η απόδοσή της είναι ίδια με την ποσότητα ενέργειας που εξέρχεται από μια κεφαλή laser (μετράται σε (W) Watt ή (mW) milliwatt), πολλαπλασιαζόμενο επί τον χρόνο ανά δευτερόλεπτο. Κάποιοι χρήστες μπορεί να μπερδευτούν με όλα αυτά τα νούμερα πολλαπλασιασμού και πρόσθεσης. Είναι λοιπόν λογικό ότι, θα περίμενε κανείς πως μια καλή ψηφιακή συσκευή laser να κάνει η ίδια όλη αυτή την εργασία της σύνταξης από την στιγμή που εμείς θέσαμε σε λειτουργία κάποια κεφαλή έως το τέλος μιας θεραπείας καταμετρώντας ακόμη και ενδεχομένως λίγα μόνο δευτερόλεπτα εκπομπής.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την νέα αυτή συσκευή.

Η συσκευή Mid Laser PRO αναγνωρίζει αμέσως ποια κεφαλή έχει συνδεθεί μαζί της. Οι διάφορες (τόσο σε ισχύ όσο και σε τύπο) κεφαλές όταν συνδεθούν με την βασική μονάδα έχουν εργοστασιακά προγραμματισθεί να παρέχουν πληροφορίες οι οποίες αναγράφονται στην οθόνη όπως, π.χ. χρόνος, δοσολογία, παλμικότητα-συχνότητες, τύπο, ισχύ, κλίμακες ενέργειας, προειδοποιητικό σήμα (προκειμένου να αλλάξουμε θέση κεφαλής) κ.λ.α. σημαντικές πληροφορίες. Ο τρόπος παρουσίασης όλων αυτών των πληροφοριών είναι απλός και χωρίς ιδιαίτερο υπολογιστικό προγραμματισμό από μέρους του χρήστη.

Ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου η βασική μονάδα με τις κεφαλές της να τεθεί σε λειτουργία είναι μόνο 5". Σκεφθείτε ότι υπάρχουν στην αγορά συσκευές οι οποίες χρειάζονται μέχρι και 2' λεπτά χρόνο προκειμένου να λειτουργήσουν, για να μην αναφερθούμε στις πολλαπλές ρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να διαφοροποιήσουμε παραμέτρους ή να αλλάξουμε μια συχνότητα. Όσο για το να αλλάξουμε μια κεφαλή με μια άλλη διαφορετικού τύπου και ισχύος στην ίδια βασική μονάδα δεν το συζητάμε αφού αυτό για πολλές συσκευές που υπάρχουν σήμερα στο εμπόριο είναι ανύπαρκτο, ενώ για κάποιες άλλες η σύνδεση επιτρέπεται μόνο για δυο κεφαλές το ανώτερο και σε πολύ συγκεκριμένα μήκη κύματος εκπομπής αυτών των κεφαλών. Αν μελλοντικά κάποιες από αυτές τις εταιρίες κατασκευάσει μια άλλης τεχνολογίας και διαφορετικού μήκους κύματος εκπομπής κεφαλή laser τότε πρέπει μα αγοράσετε και την συσκευή τους προκειμένου αυτή η κεφαλή να δουλέψει - πράγμα που δεν συμβαίνει με την Σουηδική irradia.

Η νέα ψηφιακή βασική μονάδα της Irradia Mid Laser PRO σας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να προσθέσετε όποια από τις μέχρι σήμερα οκτώ διαφορετικούς τύπους και ισχύος κεφαλές αλλά και ότι νέο θα κατασκευασθεί μελλοντικά. Αν αναρωτιέστε γιατί πρέπει να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές κεφαλές η απάντηση είναι απλή. Κάθε τύπος κεφαλής διαθέτει διαφορετικά χαραχτηριστικά/ιδιότητες με συνέπεια το διαφορετικό βιολογικό αποτέλεσμα.

Με βάση τα παραπάνω είναι πολύ απλό αλλά και σημαντικό να κρατά κανείς αρχείο με τις θεραπείες των ασθενών του. Με την αγορά μιας συσκευής εκτός από την εκπαίδευση σας παρέχονται μεταξύ άλλων και κάποια τέτοια δελτία παρακολούθησης της θεραπείας των ασθενών.

Πώληση και Εγγύηση

Το laser Mid Laser PRO πωλείται ολοκληρωμένο ή τμηματικά, με διετή εγγύηση του κατασκευαστή για καλή λειτουργία και υπεύθυνο service όταν αυτό χρειασθεί.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Βασική μονάδα

Ονομασία, Ισχύς συσκευής, Πιστοποίηση: M.I.D.Laser PROFESSIONAL, 12 W, CE, FDA.

Βάρος: 2,7 kg.

Διαστάσεις: Μήκος 30 cm, Πλάτος 20 cm, Ύψος 8 cm. 

Ηλεκτρικό σύστημα - Ηλ. Ενέργεια 220 Volt Μονοφασικό: 50 – 60 Hz.

Σύστημα μετασχηματιστή: 24 Volt AC max 1,3 A.

Κατανάλωση ηλ. Ενέργειας: Τυπική 10 W, Μέγιστη 40 W.

Ηλεκτρονικό σύστημα: Control panel LCD-Display, Micro processor λειτουργία, Μεταλλικά πλήκτρα, Control functionary Μετρητή δοσολογίας (Joule), Μετρητή χρόνου, Μετρητή ισχύος εξόδου κεφαλής, Ρυθμιστή δοσολογίας, κ.λ.α. λειτουργίες.

Αντοχή θερμοκρασίας μονάδας και κεφαλών laser: από -20° έως +50° Celsius.

Σύστημα ψύξης μονάδας laser: Σύστημα ψύξης δεν απαιτείται.

ΠΑΛΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ LASER

WAVE LENGTH: 808 nm

LASER TYPE:  GaAlAs

NO. OF LASER DIODES: 1 x 808 nm

OUTPUT POWER (TOTAL OUTPUT POWER): 1 x 900 mW (450, 650, 900 mW)

WAVE LENGTH: 650 nm

LASER TYPE:  GaAlInP

NO. OF LASER DIODES: 1 x 650 nm

OUTPUT POWER (TOTAL OUTPUT POWER): 1 x 35 mW

WAVE LENGTH: 532 nm

LASER TYPE:  K.T.P.

NO. OF LASER DIODES: 1 x 532 nm

OUTPUT POWER (TOTAL OUTPUT POWER): 1 x 50 mW

ΥΠΕΡΠΑΛΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ LASER

WAVE LENGTH: 904 nm

LASER TYPE: GaAs

NO. OF LASER DIODES: 12 x 904

OUTPUT POWER (TOTAL OUTPUT POWER): 12 x 60 mW (720 mW)

WAVE LENGTH: 904 nm

LASER TYPE: GaAs

NO. OF LASER DIODES: 4 x 904 nm

OUTPUT POWER (TOTAL OUTPUT POWER): 4 x 60 mW (240 mW)

 

WAVE LENGTH: 904 nm

LASER TYPE: GaAs

NO. OF LASER DIODES: 1 x 904 nm

OUTPUT POWER (TOTAL OUTPUT POWER): 1 x 60 mW (240 mW)

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT Laser-center.gr Medical Lasers ΠΑΝ.ΕΠ.Ε.ΘΕ.Λ. "Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Θεραπευτικής με Las Irradia

Επικοινωνία

Laser Center Larissas | Ιατρικά Συστήματα Θεραπευτικών Laser

Ερυθρού Σταυρού 9-17, Λάρισα, 41221

+30 2410 538 700

+30 6938 538 700

info@laser.gr

www.laser.gr

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Σχετικά με εμάς

Laser Center Larissas

Το εμπορικό τμήμα της επιχείρησης Laser Center Larissas βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διεκδίκησης του τίτλου της προσφοράς και ζήτησης υπερσύγχρονων ιατρικών και φυσικής αποκατάστασης laser για θεραπευτικούς σκοπούς.