+30 2410 538 700

info@laser.gr

English
Laser στην Κομμωτική

Laser στην Κομμωτική

Laser στην Κομμωτική

Laser στην Κομμωτική . . . και τα μαλλιά γίνονται πιο όμορφα . . . ! ! !

Τριχόπτωση: Αίτια και αποτελεσματική Θεραπεία με Laser

Τριχόπτωση: Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Τα μαλλιά αποτελούν σύμβολο γοητείας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η απώλεια των μαλλιών συνεπώς μπορεί να επηρεάσει και να διαταράξει σαφέστατα τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και την ψυχολογία μας προκαλώντας σε κάποιο βαθμό ανησυχία ή ακόμα και άγχος.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι κάποια άτομα αδίκως ανησυχούν υπερβολικά για απώλεια κάποιων τριχών από το κεφάλι τους ενώ σε άλλες περιπτώσεις η ανησυχία τους αυτή είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη.

Γιατί δεν πρέπει κάποιοι να ανησυχούν υπερβολικά;  Αυτό διότι κάποια άτομα που μπορεί να χάνουν μαλλιά το φθινόπωρο ή την άνοιξη ενδεχομένως να ανήκουν σε εκείνη την ομάδα ατόμων κατά κύριο λόγο εμφανίζουν αυτό που ονομάζεται «εποχιακή τριχόπτωση».  Αυτό το φαινόμενο είναι παροδικό και  αναστρέψιμο, κάτι «φυσιολογικό» και δεν θα πρέπει να τους ανησυχεί.  

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι αν αυτό το φαινόμενο παρατηρηθεί ότι επεκτείνεται και σε άλλες εποχές τότε πιθανότατα αυτό το άτομο αγγίζει τα όρια της δεύτερης ομάδας των ανθρώπων που δικαιολογημένα ανησυχούν για την όλο και πιο συχνή αραίωση των μαλλιών τους. Τότε υπάρχει πρόβλημα.

Περιγραφή της «φυσιολογικής» τριχόπτωσης

Η πτώση των μαλλιών θεωρείται «φυσιολογική», διότι έτσι διασφαλίζεται η ανανέωσή τους. Κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση χάνουμε γύρω στις 50 τρίχες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό και πολλές φορές ούτε καν που το παρατηρούμε.

Η τρίχα ακολουθεί έναν κύκλο ζωής που ολοκληρώνεται με την πτώση. Ο κύκλος ζωής της τρίχας περιλαμβάνει 3 στάδια:

1. Το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας που ονομάζεται αναγέννηση και διαρκεί κατά μέσο όρο 3 με 4 χρόνια στη γυναίκα και 2 χρόνια στον άντρα.

2. Το στάδιο μετάβασης που ονομάζεται καταγέννηση στη διάρκεια της οποίας η τρίχα προετοιμάζεται να πέσει από το τριχωτό της κεφαλής. Διαρκεί από 2 έως 3 εβδομάδες.

3. Το στάδιο της πτώσης ή τελογέννηση. Ολοκληρώνεται σε διάστημα 3 μηνών. 

Το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται περίπου 25 φορές στη διάρκεια ζωής ενός ατόμου.

Στο φυσιολογικό τριχωτό, το 90% των τριχών βρίσκονται σε φάση αναγέννησης και το 10% σε φάση τελογέννησης.

Η τριχόπτωση εμφανίζεται όταν το ποσοστό των τριχών σε φάση τελογένεσης υπερβεί το 20%.

Σε περιόδους όπως είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη παρατηρείται αύξηση της τριχόπτωσης σε ανησυχητικό μάλιστα βαθμό. Αυτό το παρατηρούν πολλοί διακρίνοντας υπερβολικό αριθμό τριχών που μένουν στο μπάνιο μετά το λούσιμο ή στη χτένα με το χτένισμα. Αυτή η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες.

Αίτια πρόκλησης μη «φυσιολογικής» τριχόπτωσης

Εκτός λοιπόν από την «φυσιολογική» τριχόπτωση, που δεν πρέπει να μας ανησυχεί υπάρχουν εκτεταμένοι χρονικοί περίοδοι που χάνουμε πάρα πολλά μαλλιά. Συμβαίνει λοιπόν να παρατηρήσουμε αρκετά έντονη τριχόπτωση που επιμένει για σημαντικό χρονικό διάστημα.  

Αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να διερευνήσουμε περαιτέρω τα αίτια της τριχόπτωσης γιατί πλέον δεν θεωρείται εποχιακή τριχόπτωση αλλά πιθανότητα οφείλεται σε άλλους παράγοντες.

Για τους άνδρες το πιο συχνό είδος τριχόπτωσης είναι η Ανδρογενετική Αλωπεκία, η οποία είναι η συνήθης τριχόπτωση και οφείλεται στην κληρονομικότητα.

Για τις γυναίκες, η τριχόπτωση συνήθως οφείλεται σε:

√ Κακή διατροφή και εξαντλητικές δίαιτες, και η έλλειψη σιδήρου,

√ Άγχος, ορμόνες, κύηση, τοκετός, εμμηνόπαυση, κατάθλιψη, έλλειψη ύπνου και Θυρεοειδής

√ Φαρμακευτικά σκευάσματα, και χημειοθεραπεία,

√ Βαφές που μπορεί να μην έχουν συστηθεί από ειδικό.

Όπως αντιλαμβανόμαστε αυτή η «μη φυσιολογική» τριχόπτωση έχει πολλά αίτια. Αναλυτικότερα αναφέρουμε τα εξής:

Η κληρονομικότητα είναι βασικός παράγοντας τριχόπτωσης.

Οι άνδρες όπως και οι γυναίκες μπορεί να έχουν προδιάθεση για τριχόπτωση καταγεγραμμένη στα γενετικό υλικό τους. Αυτό εξηγεί την κληρονομικότητα αυτού το προβλήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι πολύ εύκολο να επέμβουμε και να τις σταματήσουμε.

Οι άνδρες, είναι ο πρωταρχικοί στόχοι της τριχόπτωσης λόγω της ορμονικής εξάρτησης αυτής της διαδικασίας. Ουσιαστικά, η αφθονία αρσενικών ορμονών (της τεστοστερόνης) έχει την τάση να προκαλεί σταδιακά ατροφία του τριχοθυλακίου.

Η κακή διατροφή είναι ένας δεύτερος πολύ σοβαρός παράγοντας που επιταχύνει την αραίωση της τρίχας. Γι’ αυτό, καλό είναι να εμπλουτίσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες με πολλά λαχανικά και φρούτα και να αποφεύγουμε τις τροφές με λιπαρά και θερμίδες.

Η διατροφική έλλειψη, άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η τρίχα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία για να αναπτυχθεί και να ανανεωθεί. Χρειάζεται σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8, ΡΡ και αμινοξέα, στοιχεία απαραίτητα τόσο για την ζωντάνια και υγεία της τρίχας όσο και για την ομορφιά της.

Για να διασφαλίσουμε, λοιπόν, ότι η τρίχα θα μπορέσει να πάρει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να είναι υγιής, θα πρέπει να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή. Οι εξαντλητικές δίαιτες μπορούν να συμβάλουν και αυτές στην τριχόπτωση, καθώς τις περισσότερες φορές δεν είναι διατροφικά ισορροπημένες και έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τα μαλλιά μας.

Το άγχος συμβάλει στην απώλεια της τρίχας και στη λέπτυνση των μαλλιών σας.

Το πρόβλημα σε ότι αφορά το άγχος, είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι για να θεραπευτεί. Θα πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε, είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού είτε μέσω άλλων διεξόδων, όπως τα σπορ, το περπάτημα, τις δημιουργικές ασχολίες, τον καλό ύπνο τη νύχτα και την υγιεινή ζωή.

Οι ορμόνες, η διαδικασία της κύησης και του τοκετού προσωρινά μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν αύξηση της τριχόπτωσης μέχρι και έξι μήνες μετά την γέννα. Επίσης, πολλές γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λαμβάνουν σίδηρο, παρατηρούν αύξηση των τριχών και, όταν σταματούν το σίδηρο, παρατηρούν λέπτυνση της τρίχας. Τις περισσότερες φορές όμως - λίγους μήνες αργότερα - η τριχόπτωση παύει και τα μαλλιά επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση τους.

Η εμμηνόπαυση  συμβάλλει  στην αραίωση της τρίχας και γενικότερα στην τριχόπτωση, σε κάποιες περιπτώσεις γυναικών. Για το λόγο ότι όλες οι γυναίκες θα περάσουν την περίοδο αυτή. Θα βοηθούσε αν παίρνετε βιταμίνες που υπάρχουν στο εμπόριο για την ενδυνάμωση της τρίχας.

Η κατάθλιψη, η έλλειψη σιδήρου και ο θυρεοειδής μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην απώλεια της τρίχας.
Η φυσική και ψυχολογική μας κατάσταση είναι άρτια συνδεδεμένες με την τριχόπτωση, καθώς η κατάθλιψη, η υπερκόπωση, το άγχος, η έλλειψη ύπνου μπορούν να προκαλέσουν σημαντική πτώση των μαλλιών μας. Οι επιπτώσεις, όμως δεν σταματούν εκεί καθώς και η ποιότητα της τρίχας μπορεί να επηρεαστεί: σπάει πολύ εύκολα, ξηραίνεται, χάνει τη λάμψη της, δημιουργείται πιτυρίδα.

Οι βαφές, το ντεκαπάζ, το δυνατό βούρτσισμα και το συχνό ίσιωμα με το πιστολάκι είναι παράγοντες που κάνουν εύθραυστα τα μαλλιά σας και τη ρίζα τους, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε μεγάλες ποσότητες.

Τα φάρμακα που είναι σχεδιασμένα για να κάνουν καλό σε μια νόσο, μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών αρνητικά. Για παράδειγμα, σε περίπτωση χορήγησης αντισυλληπτικών φαρμάκων, στο ξεκίνημα της λήψης τους ή στην απότομη διακοπή τους, παρατηρείται έξαρση της τριχόπτωσης.

Κάποιοι επί πλέον παράγοντες που συμβάλουν στην «μη φυσιολογική» τριχόπτωση και που συμβαίνει συνήθως μετά από τις πολυήμερες διακοπές μας μπορεί να είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας που επίσης συμβάλει στην καταστροφή της τρίχας, καθώς και η κόπωση που αισθανόμαστε όταν επιστρέψουμε στη δουλειά μας μετά από τις διακοπές.

Αφού τα αίτια της τριχόπτωσης διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, το πιο σημαντικό βήμα είναι να γίνει εξαρχής σωστή διάγνωση. Η σωστή διάγνωση είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται από τους ειδικούς και θα πρέπει να περιλαμβάνει προσωπική εξέταση και μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών, καθώς και αξιόπιστη εκτίμηση για τη μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης.

Στη συνέχεια προτείνεται η κατάλληλη για κάθε περίπτωση θεραπευτική λύση, ανάλογα με τα αποτελέσματα της διάγνωσης.

Για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας σε προχωρημένο στάδιο αραίωσης γίνεται και μεταμόσχευση μαλλιών.

Για την θεραπεία και πρόληψη της τριχόπτωσης και τη συντήρηση και ενδυνάμωση των μαλλιών πραγματοποιούνται εξειδικευμένες θεραπείες τριχόπτωσης. Διαβάστε παρακάτω.

Τροφές που βοηθούν στην υγεία των μαλλιών

Ποιες τροφές είναι καλύτερες για την υγεία των μαλλιών;

¥ Η τρίχα αποτελείται κυρίως από πρωτεΐνη, γι' αυτό εντάξτε στο διαιτολόγιό σας πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια.

¥ Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται κυρίως στο συκώτι και τα ψάρια, είναι σημαντική για την καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας, ενώ η έλλειψή της έχει συνδεθεί με εύθραυστα και αδύναμα μαλλιά.

¥ Ευεργετική επίδραση στην υγεία των μαλλιών έχουν ακόμη ο σίδηρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

¥ Υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό έχουν το συκώτι, το κόκκινο κρέας, οι φακές και το σπανάκι , σε χαλκό, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια και σε ψευδάργυρο, τα θαλασσινά και τα μανιτάρια.  

¥ Τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια, όπως οι φακές που περιέχουν κυρίως ψευδάργυρο.

¥ Η μαγιά της μπύρας, η οποία περιέχει βιταμίνη Β1, Β2, ΡΡ, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά. Κυκλοφορεί σε ταμπλέτες ή σκόνη.

¥ Τα αυγά, το ψάρι, τα οστρακοειδή και το κρέας (με μέτρο βέβαια και όσο το δυνατό λιγότερο λίπος), τα οποία περιέχουν σίδηρο και αμινοξέα.

¥ Επίσης, καταλυτικός είναι ο ρόλος της ποσότητας νερού που πρέπει να καταναλώνουμε και ορίζεται στο 1,5 - 2 lt την ημέρα.

Οι στατιστικές φανερώνουν πως το 90% των περιστατικών με τριχόπτωση καταναλώνουν λιγότερο από 1,5 φρούτο την ημέρα, ελάχιστες σαλάτες, λίγο νερό και παραλείπουν το πρωινό ή ένα γεύμα την ημέρα.

Η υγεία των μαλλιών μπορεί να προέλθει και από τα κατάλληλα βότανα. Το γεγονός ότι προέρχονται αποκλειστικά από το φυτικό και ζωικό κόσμο, χωρίς τροποποίηση ή ανθρώπινη παρέμβαση, τους δίνει σαφές πλεονέκτημα. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα που κάνουν καλό στα μαλλιά και όχι όλα.

Αυτά είναι:

• Το μαύρο πιπέρι

• Η γύρη από τις μέλισσες, ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με απορρόφηση σιδήρου από άλλες τροφές

• Τα φύλλα δάφνης, όπως και το δαφνέλαιο

• Το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο

Η χρήση τους δεν χρειάζεται να γίνεται όλο τον χρόνο αλλά σε περιόδους τριχόπτωσης.

Επειδή τα αποτελέσματα της κακής διατροφής δεν είναι άμεσα ορατά αλλά σε βάθος χρόνου, είναι καλό να ακολουθούμε το διαιτητικό μοντέλο που ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες και απαιτήσεις του δικού μας οργανισμού.

Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι απαραίτητες και εξειδικευμένες εξετάσεις (αιματολογικές, vitamin tests, έλεγχος μετάλλων, ιχνοστοιχείων κλπ), καθώς και λήψη διατροφολογικού ιστορικού ή/και εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος.

Τριχόπτωση; Επιτέλους, υπάρχει λύση !!!

Θεραπεία τριχόπτωσης με Mid Laser Pro LLLT (Low Level Laser Therapy).

Η θεραπεία με Mid Laser Pro - LLLT (Low Level Laser Therapy) είναι μια σύγχρονη θεραπεία της εποχιακής ή μη τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες.

Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που οφείλεται σε παράγοντες που έχουν ως αφετηρία τη χαμηλή ψυχική ισορροπία του ατόμου π.χ. άγχος, σε ανδρογενετική αλωπεκία ή ανδρική φαλάκρα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις αλωπεκίας όπως η διάχυτη αλωπεκία και η γυροειδής αλωπεκία.

Η θεραπεία της τριχόπτωσης με Mid Laser Pro είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς επιπλοκές.

Τρόπος δράσης του Mid Laser Pro

Η θεραπεία της τριχόπτωσης με Mid Laser Pro - LLLT χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια σε αρκετά διαφορετικά πεδία της σύγχρονης ιατρικής. Η χρήση των laser για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης έχει ιστορία αρκετών ετών και βασίζεται σε παρατηρήσεις που έκαναν αρχικά σε πειραματόζωα και μετέπειτα σε ανθρώπους.

Όπως πλέον είναι ευρύτατα γνωστό, συγκεκριμένα μήκη κύματος από μια δέσμη laser με υψηλή ενέργεια φωτονίων απορροφώνται από τον θύλακα καθιστώντας ανενεργή τη ρίζα. Αυτά τα laser αποτελούν την καλύτερη λύση για μόνιμη αποτρίχωση.

Παρομοίως είναι γνωστό ότι χαμηλές ενέργειες φωτονίων ενεργοποιούν τα τριχοθυλάκια και αναπτύσσουν την τριχοφυΐα της περιοχής όπου γίνεται η θεραπεία.

Έχει κλινικά τεκμηριωθεί (από το έτος 1962) ότι η ενέργεια του laser δρα με δύο τρόπους:

Διεγείρει ενεργειακά τα κύτταρα του τριχοθυλακίου με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή ATP από τα κύτταρα και την ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών.

Διεγείρει την τοπική  αιμάτωση του δέρματος του τριχωτού με αποτέλεσμα την αύξηση της τρίχας σε μήκος και σε διάμετρο.

Αποτελέσματα θεραπείας τριχόπτωσης με Mid Laser Pro

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με Mid Laser Pro, σύμφωνα με διάφορες σχετικές επιστημονικές μελέτες, έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση ή ακόμη και την πλήρη παύση της τριχόπτωσης σε ποσοστό πάνω από το 85% των ατόμων, ενώ φύτρες νέων μαλλιών παρατηρείται σε ένα ποσοστό 55% των περιπτώσεων.

Παράλληλα, εξαιρετική σημασία έχει το γεγονός ότι η θεραπεία με laser αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας, επομένως βελτιώνει την εμφάνιση και τον όγκο των μαλλιών.

Τα αποτελέσματα στη θεραπεία τριχόπτωσης βελτιστοποιούνται ακόμη περισσότερο όταν γίνεται παράλληλη χρήση laser και κατάλληλων βιταμινών και ιχνοστοιχίων τα οποία θα πρέπει να περιέχουν μεγάλα ποσοστά σε βιταμίνη Ε.

Καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται σε περιπτώσεις αρχόμενης ή μερικής τριχόπτωσης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι σαφώς μικρότερα καθώς τριχοθυλάκια είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε δεν μπορούν να διεγερθούν από τη δέσμη laser.

Ενδείξεις θεραπείας τριχόπτωσης με laser Mid Laser Pro

Οι ενδείξεις θεραπείας της τριχόπτωσης με laser περιλαμβάνουν:

άνδρες και γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό ανδρογενετικής αλωπεκίας,

άνδρες και γυναίκες που ήδη εμφανίζουν τριχόπτωση και βρίσκονται υπό αγωγή ή όχι,

άτομα που πρόκειται να υποβληθούν ή έχουν υποβληθεί στο παρελθόν σε μεταμόσχευση μαλλιών,

άτομα ή ασθενείς με τριχόπτωση που οφείλεται σε άλλα αίτια όπως:

διάχυτη αλωπεκία, γυροειδής αλωπεκία, φαρμακευτική αλωπεκία, χημειοθεραπεία κλπ) καθώς και

γυναίκες με έντονο πρόβλημα τριχόπτωσης μετά από την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση.

Η θεραπεία με laser Mid Laser Pro μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους πάσχοντες, άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά.

Είναι επίσης γνωστό και παράλληλα κλινικά τεκμηριωμένο το ότι η θεραπεία με laser Mid Laser Pro προάγει την επούλωση του δέρματος πολύ γρήγορα και για το λόγο αυτό αυτά τα μη επεμβατικά laser χρησιμοποιούνται πριν αλλά και μετά από μεταμόσχευση μαλλιών τόσο στην λήπτρια χώρα (στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού) όσο και στη δότρια χώρα, δηλαδή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Ανεπιθύμητες ενέργειες θεραπείας με Mid Laser Pro

Η μη επεμβατική και μη φαρμακευτική φύση της θεραπείας με laser, αλλά και η χαμηλή ενέργεια της δέσμης laser, μπορούν να εγγυηθούν τη μακροχρόνια εφαρμογή της θεραπείας χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.

Τρόπος χρήσης και διάρκεια θεραπείας με Mid Laser Pro

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με laser μπορεί να πραγματοποιηθεί  στο ιατρείο.

Αρχικά 3 φορές την εβδομάδα για συνεδρίες διάρκειας 15 λεπτών για τον πρώτο μήνα.

Μετά μια φορά την εβδομάδα για μια συνεδρία 15 λεπτών για δύο μήνες και στη συνέχεια

Μια φορά το μήνα ως θεραπεία συντήρησης.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κατάλληλες οδηγίες από τον θεράποντα ιατρό, η φορητή συσκευή MidLaser Pro για θεραπεία στο κομμωτήριο ή σε κάποιο studio αισθητικής.

Υπενθυμίζεται ότι η θεραπεία ενάντια της τριχόπτωσης με Mid Laser Pro δεν δημιουργεί κάποια αντένδειξη σε ενδεχόμενη φαρμακευτική ή άλλου είδους αγωγή που χρησιμοποιείται για καλλωπισμό σώματος ή του τριχωτού της κεφαλής.

Η εφαρμογή του laser χρησιμοποιείται σε όλα τα προβλήματα των μαλλιών και το δέρμα του κεφαλιού.

Η θεραπεία laser αναζωογονεί το δέρμα του κεφαλιού και, με την υψηλή του τεχνολογία της συσκευής Mid LaserPro φροντίζει για πιο πλούσια και γερά μαλλιά.

Μέσω ειδικών αγωγών φωτός εισχωρούν οι τέλεια δοσολογημένες ακτίνες laser μέσα από τις τρίχες και απορροφούνται αμέσως από το δέρμα του κεφαλιού και συγκεκριμένα από εκείνα τα κύτταρα του δέρματος κι εκείνες τις ρίζες των μαλλιών που είναι οι πιο προσβεβλημένες.

Στην τακτική αγωγή με Mid Laser Pro η συγκεντρωμένη δύναμη των ακτίνων οδηγεί σε μια καλύτερη αιμάτωση του δέρματος στο κεφάλι. Ακόμη μέσω της ενεργοποίησης του λεμφικού συστήματος εξασφαλίζεται η γρήγορη απομάκρυνση των τοξινών από τα κύτταρα του κεφαλιού.

Η οξυγόνωση και η περιποίηση των κυττάρων αποτελούν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για το δέρμα γι’ αυτό μια θεραπεία με Mid Laser Pro συνιστάται ως η καλύτερη λύση προκειμένου να έχουμε ένα υγιέστατο θύλακα και πλούσια τρίχα. Αυτό συμβαίνει διότι μια αγωγή με Mid Laser Pro κανονίζει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων εξασφαλίζοντας έτσι την ανάπτυξη πιο γερών μαλλιών.

Στις κλινικές των Κέντρων Laser Αθήνας και Λάρισας καθώς και σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα ινστιτούτα και κομμωτήρια ανά την Ελλάδα εφαρμόζονται νέες και καινοτόμες θεραπείες που ενεργοποιούν το DNA του σώματος με το Laser.

Βασικό χαρακτηριστικό της θεραπείας με Mid Laser Pro είναι η επίδραση της δέσμης laser στους αυξητικούς παράγοντες του οργανισμού οι οποίοι επαναενεργοποιούν τα αδύναμα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής ώστε να μπορούν πλέον τα τριχοθυλάκια να παράγουν υγιή μαλλιά. 

Η διάγνωση και ο εξειδικευμένος τριχολογικός έλεγχος παρέχονται δωρεάν στις κλινικές των Κέντρων Laser όπου οι ειδικοί θα σας ενημερώσουν για τις εξειδικευμένες θεραπείες σας.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT Laser-center.gr Medical Lasers ΠΑΝ.ΕΠ.Ε.ΘΕ.Λ. "Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Θεραπευτικής με Las Irradia

Επικοινωνία

Laser Center Larissas | Ιατρικά Συστήματα Θεραπευτικών Laser

Ερυθρού Σταυρού 9-17, Λάρισα, 41221

+30 2410 538 700

+30 6938 538 700

info@laser.gr

www.laser.gr

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Σχετικά με εμάς

Laser Center Larissas

Το εμπορικό τμήμα της επιχείρησης Laser Center Larissas βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διεκδίκησης του τίτλου της προσφοράς και ζήτησης υπερσύγχρονων ιατρικών και φυσικής αποκατάστασης laser για θεραπευτικούς σκοπούς.