+30 2410 538 700

info@laser.gr

English
Αποτρίχωση

Αποτρίχωση

Αποτρίχωση

Ριζική αποτρίχωση με laser - Ruby/Alexandrite

Πως γίνεται, ποιες οι επιλογές, ποια τα αποτελέσματα;

Ανάπτυξη της τρίχας

Η ανάπτυξη της τρίχας επηρεάζεται από την ηλικία, από τις βιταμίνες, τις ορμόνες και από παράγοντες κληρονομικότητας. Η τρίχα αναπτύσσεται κυκλικά. Αυτές οι ομάδες κύκλων μπορεί ναι είναι ενεργοί ή ανενεργοί.

Οι τρίχες της κεφαλής έχουν ένα κύκλο 2 έως 4 έτη αλλά σε κάποιους αυτός ό κύκλος μπορεί να φθάσει μέχρι και επτά έτη και το 90% από αυτές είναι σε κατάσταση ανάπτυξης ενώ το υπόλοιπο 10% είναι ανενεργό.

Αντίθετα οι τρίχες σε χέρια και πόδια έχουν έναν ενεργό κύκλο ανάπτυξης δύο με τρεις μήνες και είναι ενεργοί μόνο το 70%.

Πόσες τρίχες κανείς έχει στο σώμα του εξαρτάται από το πόσους θύλακες είναι ενεργοί στην παρούσα φάση.
Πόσο μπορεί να μεγαλώσει η τρίχα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται και από το πόσο μακρύς είναι ο κύκλος ανάπτυξης.

Διάφοροι μέθοδοι αποτρίχωσης.
Προσωρινοί μέθοδοι:

Ξύρισμα. Το ξύρισμα δεν επιρεάζει ούτε τον χαραχτήρα της τρίχας ούτε την ανάπτυξή της αλλά ούτε και τον κύκλο της ανάπτυξής της. Το αρνητικό εδώ είναι ότι η διαδικασία απαιτεί χρόνο με ανάγκη συχνής επανάληψης. Η μόλυνση στους θύλακες της τρίχας και ο κνησμός είναι σύνηθες φαινόμενο.

Αποψίλωση. Η αποψίλωση δίνει ένα καλύτερο ασθητικό αποτέλεσμα αλλά φέρνει πόνο και διμιουργεί επίσης μόλυνση στο θύλακα. Η μέθοδος είναι πολύ αργή και μη πρακτική ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αποψύλωση μεγάλων επιφανειών.

Κερί. Η αποτρίχωση με κερί δίνει περίπου το ίδιο αποτέλεσμα όπως της αποψύλωσης με την διαφορά ότι μπορούμε σε μικρό χρονικό διάστημα να αποτριχώσουμε μεγάλες επιφάνειες. Το αποτέλεσμα κρατά περίπου ένα ή δυο μήνες αλλά η διαδικασία, εκτός από τον πόνο που δίνει, φέρνει μερικές φορές και αλλεργικές αντιδράσεις στους θύλακες.

Μόνιμοι μέθοδοι:
Θερμόλυση. Η θερμόλυση ήταν για πολύ καιρό η μοναδική μέθοδος μέσω της οποίας μπορούσε κανείς να αποτριχώσει μόνιμα κάποιες περιοχές. Η μέθοδος ως γνωστόν έγκειται στην εισαγωγή μιας βελόνας μέσα στο θύλακα και δίπλα στην τρίχα όπου στη συνέχεια διοχετεύεται ρεύμα. Αυτό δημιουργεί πόνο αλλά και απαιτεί πολύ χρόνο προκειμένου να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες.

Η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται προκειμένου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης η θεραπεία απαιτεί μεγάλη υπομονή τόσο από μέρους της αισθητικού όσο και από τον ασθενή-παλάτη. Η θερμόλυση είναι η μοναδική μέθοδος για να αποτριχώσουμε άσπρες ή πολύ ξανθές τρίχες.

Laser. Το laser είναι η καλύτερη μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης. Με το laser αποτριχώνει κανείς γρήγορα και μόνιμα. Το laser δεν καταστρέφει τα αγγεία του αίματος στο δέρμα. Δείτε παρακάτω το άρθρο για τα laser.

Φωτόλυση. Εκτός από το laser έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και συσκευές που λειτουργικά μας θυμίζουν το laser αλλά που δεν είναι laser. Λέμε ότι μας θυμίζουν το laser διότι εκπέμπουν πολύ ισχυρούς εντατικούς παλμούς φωτός οι οποίοι όμως δεν προέρχονται από laser αλλά από ισχυρές φωτεινές πηγές (λάμπες).

Ριζική αποτρίχωση με laser - Ruby/Alexandrite.

Πως γίνεται η ριζική αποτρίχωση με laser;

Ένα laser ριζικής αποτρίχωσης είναι ένα σύστημα το οποίο εκπέμπει πολύ δυνατές αναλαμπές κόκκινου ή υπέρυθρου φωτός. Οι αναλαμπές εξέρχονται από ένα laser probe που κανείς κρατά στο χέρι και σε απόσταση περίπου ένα εκατοστό από το δέρμα.

Το φως εισέρχεται στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος. Αν υπάρχει μεγάλη χρωστική στην επιδερμίδα τότε απορροφάται όλο το φως, το οποίο εν τω μεταξύ μετατρέπεται σε θερμότητα.

Η σκούρα τρίχα μαρτυρεί για τη μεγάλη περιεκτικότητα χρωστικής στη ρίζα της. Στην συνέχεια αυτή η θερμότητα μεταφέρεται στα τοιχώματα ή στρώματα και στη ρίζα όπου περιβάλλεται ο θύλακος με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας και την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων.

Πόση ώρα διαρκεί μια θεραπεία;

Μετά από μια προετοιμασία χρειαζόμαστε μόνο μερικά λεπτά για το άνω χείλος - <<μουστάκι>>. Περιοχή <<γραμμή>> μπικίνι θα χρειαζόταν περί τα 10-20 λεπτά και για τις δυο πλευρές. Πόδια όπως και άλλες μεγάλες περιοχές θα πρέπει να κρίνονται ξεχωριστά λαμβανομένου υπόψιν την πυκνότητα ανάπτηξης της τρίχας. Σε τρίχα με ιδιαίτερη σκληρότητα η θεραπεία πρέπει να είναι πιο εντατική και αυτό μεταφράζεται φυσικά σε χρόνο.

Μπορούν όλοι να κάνουν θεραπεία;

Σε γενικές γραμμές ναι. Όμως θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός με εκείνους που έχουν πολύ μελαχρινό δέρμα. Ο λόγος είναι ότι το μελαχρινό δέρμα περιέχει μεγάλη χρωστική με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί από την εκπομπή του laser πολύ όχι μόνο ο θύλακας της τρίχας αλλά και η επιφάνεια του δέρματος. Ο ιδανικός ασθενής είναι εκείνος που έχει λευκό δέρμα και σκούρα τρίχα.

Οι ασθενείς που είναι ξανθοί, κοκκινομάλληδες, ασπρομάλληδες και γκριζομάλληδες έχουν λιγότερα αποτελέσματα.

Τι πρέπει κανείς να σκεφτεί πριν από την θεραπεία Ρ.Α.

Θα πρέπει κανείς να αποφύγει την ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να ξυρίσει ή κουρέψει την προς θεραπεία περιοχή 2-3 μέρες πριν. Η θεραπεία δεν μπορεί να εκτελεστεί σε ασθενείς οι οποίοι έχουν κάνει αφαίρεση της τρίχας με κερί. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει κανείς να περιμένει την επανεκφύειση της τρίχας τουλάχιστον ένα μήνα.

Είναι μια επίσκεψη αρκετή;

Όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται τουλάχιστον τρις έως έξι επισκέψεις. Κάποιες φορές περισσότερες. Ο λόγος γι' αυτό είναι ότι η ακτίνα του laser αγγίζει μόνο τους ενεργούς θύλακες και όχι τους ανενεργούς. Γιατί; Διότι η τρίχα μέσα σε έναν ανενεργό θύλακα δεν περιέχει χρωστική με αποτέλεσμα να μην θερμανθεί από το φως του laser. Για την καταστροφή αυτών των θυλάκων θα πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι αυτοί οι ανενεργοί θύλακες ενεργοποιηθούν και αποκτήσουν χρωστική.

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένει κανείς;

Αυτό συχνά παίρνει 4-10 εβδομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι κατάλληλο κανείς να περιμένει ακόμη ποιο μεγαλύτερο διάστημα (μέχρι και 6-7 μήνες) για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και αυτό διότι κάποιοι οργανισμοί έχουν περισσότερους ανενεργούς θύλακες απ'ότι ενεργούς. Το να περιμένει κανείς δεν είναι μειονέκτημα διότι η θεραπεία αποτρίχωσης γίνεται αποτελεσματικώτερη όταν έχουμε μεγαλύτερο αριθμό ενεργών θυλάκων. Τώρα υπάρχουν και εξαιρέσεις και μια από αυτές είναι το πρόσωπο όπου η θεραπεία μπορεί να γίνεται πιο συχνά.

Έχει επίσης προκύψει και το εξής το οποίο είναι άξιο προσοχής. Είναι γνωστό και κλινικά τεκμηριωμένο ότι σε περιοχές όπου υπάρχουν ανενεργοί θύλακες καθίστανται από τον οργανισμό ενεργοί, σαφώς πιο γρήγορα εν σχέση με μια «φυσιολογική» ενεργοποίηση του οργανισμού χωρίς θεραπεία. Σκεφθείται πόσο θετικό είναι αυτό όταν μετά από 4-5 θεραπείες έχουμε πολλούς περισσοτέρους ενεργούς θύλακες να αποτριχώσουμε σε κάθε θεραπεία αλλά και σε κάθε «βολή» με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο τέλος της θεραπείας πολύ σύντομα.

Σε τι αποτελέσματα υπολογίζει κανείς;

Μια «βολή» του laser στον θύλακα τον θερμαίνει τόσο που τον καίει. Αν η καταστροφή που έφερε η «βολή» είναι αρκετή τότε ο θύλακας καταστρέφεται και αποβάλλεται από το σώμα. Αν η καταστροφή είναι μικρή ο θύλακας θα συνεχίζει να παράγει τρίχα αλλά αυτή η τρίχα που εκφύεται είναι πολύ λεπτή και ξεθωριασμένη γι'αυτό και φαίνεται μικρότερη εν σχέση με την αρχική της μορφή. Ένα μεγάλο μέρος της ανεπιθύμητης τρίχας εξαφανίζεται μόνιμα από τις πρώτες κιόλας θεραπείες. Σημειώστε ότι, αυτοί οι θύλακες που βρίσκονται σε ανενεργή φάση δεν επηρεάζονται από την εκπομπή του laser στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Θα πρέπει κανείς να περιμένει μέχρι την επόμενη θεραπεία.

Όμως το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να διαφοροποιηθεί εξαρτώμενο από την θεραπεία από άτομο σε άτομο και από μέρος του σώματος σε άλλο μέρος του ιδίου σώματος, εξαρτώμενο επίσης από την ηλικία του και την ορμονική του κατάσταση. Γένια ανδρών π.χ. είναι δύσκολα στο αποτέλεσμα.

Αυτοί που έχουν σκούρα τρίχα και λευκό δέρμα το αποτέλεσμα σχεδόν πάντοτε είναι θετικό. Μετά από μια μόνο θεραπεία ένα μεγάλο μέρος της τρίχας καταστρέφεται μόνιμα.

Όμως ακόμη και αν υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό.

Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δεν μπορεί να δώσει καμιά εγγύηση.

Πονάει;

Κάπως, αλλά ο πόνος είναι μικρότερος εν σχέση με την θερμόλυση. Πόσο κανείς αισθάνεται τον πόνο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως π.χ., ποιο σημείο κανείς αποτριχώνει, πόσο μεγάλη χρωστική υπάρχει στο δέρμα και επίσης πόσο σκούρα είναι η τρίχα στην περιοχή. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι παλμοί εκπομπής του laser τσιμπούν ελαφρώς αλλά κανείς το συνηθίζει.

Τι συμβαίνει μετά την θεραπεία;

Αφού η μέθοδος Ρ.Α. στηρίζεται στην καταστροφή του θύλακος συνεπάγεται και μια κάποια θερμική βλάβη με αποτέλεσμα ένα κοκκίνισμα της περιοχής. Μερικές φορές παρατηρεί κανείς ένα ελαφρό πρήξιμο και σε κάποιες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις κάποια φλύκταινα η οποία εξαφανίζεται μετά παρέλευση κάποιας εβδομάδος. Άλλες φορές μπορεί πρόσκαιρα να παρατηρηθούν άσπρες κηλίδες χρωστικής ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν κάνει ηλιοθεραπεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αισθάνεται κανείς λίγη φαγούρα.

Είναι η ακτίνα laser επικίνδυνη;

Τα περισσότερα laser δεν εγκυμονούν κάποιους κινδύνους και μερικά από αυτά δεν είναι επικίνδυνα ούτε για τα μάτια. 
Όμως σε αυτήν την περίπτωση το συγκεκριμένο laser είναι πολύ δυνατό πράγμα που κάνει τα μάτια του χρήστη να θαμπώσουν. Τόσο ο χρήστης όσο και ο ασθενής προφυλάσσονται με ειδικά γυαλιά τα οποία φιλτράρουν την δέσμη φωτός του laser. Για τον ασθενή θα έφθανε απλά να στρέψει το βλέμμα του αλλού ή να κλείση τα μάτια του.

Γιατί η ριζική αποτρίχωση με Ruby laser είναι αποτελεσματικότερη;

Υπο ενημέρωση...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT Laser-center.gr Medical Lasers ΠΑΝ.ΕΠ.Ε.ΘΕ.Λ. "Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Θεραπευτικής με Las Irradia

Επικοινωνία

Laser Center Larissas | Ιατρικά Συστήματα Θεραπευτικών Laser

Ερυθρού Σταυρού 9-17, Λάρισα, 41221

+30 2410 538 700

+30 6938 538 700

info@laser.gr

www.laser.gr

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Σχετικά με εμάς

Laser Center Larissas

Το εμπορικό τμήμα της επιχείρησης Laser Center Larissas βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διεκδίκησης του τίτλου της προσφοράς και ζήτησης υπερσύγχρονων ιατρικών και φυσικής αποκατάστασης laser για θεραπευτικούς σκοπούς.